@Home

Bristot нуди низа на внимателно одбрани кафиња со цел да ги задоволи сите вкусови и методи на екстракција. Дозволете си луксузен момент во вашиот дом или канцеларија - со кафе достојно за вистинските познавачи и љубители!

Bristot
Espresso Cremoso 250 гр

250 гр. мелено
90% арабика и 10% робуста
460,00 ден.

Високо-квалитетно кафе за вистински љубители на еспресо. Мирисите на најквалитетната бразилска арабика од Alta Mogiana и индиската арабика се нагласени поради спориот метод на печење на зрната. Допирот со 10% индиска робуста, од регионот Parchment, му дава на кафето ароматични ноти и го прави совршено

Bristot
100% Arabica 250 гр

250 гр. мелено
100% арабика
470,00 ден.

Кафе со супериорен квалитет за подготовка на еспресо, филтер кафе и French press. Потеклото на зрната е од Бразил Alta Mogiana, Гватемала Huehuetenango, Колумбија Huila, збогатени со индиска арабика. Резултатот на ова кафе е исклучително богат со вкус на цитрон, овошни нијанси и чоколаден after-taste.

Bristot
Moka Oro 250 гр

250 гр. мелено
100% арабика
460,00 ден.

Добро избалансиран бленд за подготовка на еспресо, филтер кафе и French press. Се состои од бразилска арабика Santos Cerrado, збогатена со индиска арабика и со многу мал процент на најквалитетна индиска робуста од регионот Parchment. Овие состојки овозможуваат кафето да има интезивен и сладок вкус, со присуство на ноти на темно чоколадо.

Bristot
Decaffe 250 гр

250 гр. мелено
Безкофеинско кафе
460,00 ден.

Овој бленд се состои од безкофеинска арабика и безкофеинска робуста, што овозможува кафето да има префинет вкус. Бидејќи содржи помалку од 0,10% кофеин, погодно е за употреба во било кој дел од денот. Од овој бленд може да се подготви еспресо, филтер кафе и French press.

Bristot
Classico 250 гр

250 гр. мелено
280,00 ден.

Ароматично филтер кафе создадено од најквалитетна арабика и робуста, кое се одликува со умерена киселост и чоколаден after-taste.

Bristot
Bio 100% Organic coffee

250 гр.
100% Органско кафе
440,00 ден.

Bristot Bio е 100% органско кафе, a органското одгледување му гарантира на потрошувачот високо квалитетен производ. Органскиот сертификат на Bristot Bio 100% Organic coffee гарантира дека кафето се одгледува без употреба на хемиски ѓубрива или пестициди со цел да се спречи загадувањето на почвата, водата и воздухот. Bristot Bio е уникатно и 100% органско кафе печено и ладено на чист Доломитски воздух во подножјето на Доломитските Алпи, Зрната кафе потекнуваат исклучиво од контролирани и сертифицирани планатажи, а новото хартиено пакување е специјално дизајнирано за да ја одржи интезивната овошна арома на блендот од Централна Америка и Индија.

Bristot
L’Americano dark roast 100% Arabica

226 гр
100% арабика
290,00 ден.

Богато и интензивно кафе со избалансирана киселост и одличен after-taste. Темното печење на L'americano овозможува кафето да има ноти на темно чоколадо, какао и печен леб

Bristot
L’Orientale (ibrik)

200 гр
250,00 ден.

Совршената рамнотежа помеѓу нотите на карамела и шеќерна трска, пренесена со блага киселост, ја прави оваа мешавина идеална за екстракција на Ibrik кафе.

Bristot
Lungo - capsules compatible with Nespresso®

10 капсули
250,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 10 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Бразилската арабика комбинирана со арабика од централна Америка и во допир со најквалитетна робуста овозможува овој бленд да има мека киселост со ноти на тутун и тропско овошје.

Bristot
100% Arabica - capsules compatible with Nespresso®

10 капсули
100% арабика
250,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 10 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Арабиката од Бразил Alta Mogiana, Колумбија Supremo Huila и Гватемала Huehuetenango го прават овој бленд уникатен и беспрекорен, со изразена арома и долготраен after-taste на чоколадо и цитрон.

Bristot
Cremoso - capsules compatible with Nespresso®

10 капсули
250,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 10 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Колумбиската арабика од Supremo, арабика од Мексико и бразилската арабика од Alta Mogiana во допир со индиска и африканска робуста создаваат совршено еспресо со назнака на свежо печен леб, житарици и атрактивни ноти на темно чоколадо.

Bristot
100% Arabica - capsules compatible with Nespresso®

30 капсули
660,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 30 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Арабиката од Бразил Alta Mogiana, Колумбија Supremo Huila и Гватемала Huehuetenango го прават овој бленд уникатен и беспрекорен, со изразена арома и долготраен after-taste на чоколадо и цитрон.

Bristot
Classico – capsules compatible with Nespresso®

30 капсули
660,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 30 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Ароматично кафе создадено од најквалитетна арабика и робуста, кое се одликува со умерена киселост и чоколаден after-taste.

Bristot
Cremoso – capsules compatible with Nespresso®

30 капсули
660,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 30 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Колумбиската арабика од Supremo, арабика од Мексико и бразилската арабика од Alta Mogiana во допир со индиска и африканска робуста создаваат совршено еспресо со назнака на свежо печен леб, житарици и атрактивни ноти на темно чоколадо.

Bristot
Decaffe – capsules compatible with Nespresso®

30 капсули
660,00 ден.

Алуминиумски капсули компатабилни на Nespresso®. Пакување од 30 капсули компатабилни на Nespresso кафемати, Овој бленд се состои од безкофеинска арабика и безкофеинска робуста, што овозможува кафето да има префинет вкус. Бидејќи содржи помалку од 0,10% кофеин, погодно е за употреба во било кој дел од денот.

Bristot
100% Arabica - capsules compatible with Lavazza® Blue

Пакување од 50 капсули
1.000,00 ден.

Капсули компатабилни на Lavazza® blue system кафемати. Пакување од 50 капсули.

Арабиката од Бразил Alta Mogiana, Колумбија Supremo Huila, Гватемала Huehuetenango, комбинирана со арабика од Етиопија Sidamo го прават овој бленд уникатен и беспрекорен, со изразена арома и долготраен after-taste на чоколадо и цитрон.

Bristot
Brasile - capsules compatibile with Lavazza® Blue

Пакување од 50 капсули
1.100,00 ден.

Капсули компатабилни на Lavazza® blue system кафемати. Пакување од 50 капсули.

Alta Mogiana е една од најпознатите региони во светот каде се одгледува кафе со највисок можен квалитет, препознатливо по уникатниот сладок вкус и неверојатно добро избалансирана киселост. Тоа е кафе со извонредно тело со ноти на лешник и чоколадо.

Bristot
Cremoso - capsules compatible with Lavazza® Blue

Пакување од 50 капсули.
1.000,00 ден.

Капсули компатабилни на Lavazza® blue system кафемати. Пакување од 50 капсули.

Италијанскиот метод на печење и финото мелење ги даваат основните карактеристики на овој бленд. Колумбиската арабика од Supremo, арабика од Мексико и бразилската арабика од Alta Mogiana во допир со индиската робуста од регионот Parchment создаваат совршено еспресо со назнака на свежо печен леб, житарици и атрактивни ноти на темно чоколадо.

Bristot
100% Arabica 500 гр

500 гр. во зрна
1.030,00 ден. -15% попуст = 880,00 ден.

Кафе со супериорен квалитет за подготовка на еспресо кафе. Потеклото на зрната е од Бразил Alta Mogiana и Централна Америка. Резултатот на ова кафе е исклучително богат со вкус на цитрон, овошни нијанси и чоколаден after-taste.

Bristot
Crema Oro 500 гр

500 гр. во зрна
1.000,00 ден. -15% попуст = 850,00 ден.

Богато и интензивно кафе со полно тело со овошен вкус и карамела after-taste. Потеклото на зрната е од Бразил, Централна Америка, Етиопија и робуста од Виетнам.

Bristot
100% Organic coffee 500 гр

500 гр. во зрна
1.100,00 ден. -15% попуст = 940,00 ден.

Bristot Bio е 100% органско кафе, a органското одгледување му гарантира на потрошувачот високо квалитетен производ. Органскиот сертификат на Bristot Bio 100% Organic coffee гарантира дека кафето се одгледува без употреба на хемиски ѓубрива или пестициди со цел да се спречи загадувањето на почвата, водата и воздухот. Bristot Bio е уникатно и 100% органско кафе печено и ладено на чист Доломитски воздух во подножјето на Доломитските Алпи, Зрната кафе потекнуваат исклучиво од контролирани и сертифицирани планатажи, а новото хартиено пакување е специјално дизајнирано за да ја одржи интезивната овошна арома на блендот од Централна Америка и Индија.

Bristot
Espresso

500 гр. во зрна
850,00 ден. -15% попуст = 720,00 ден.

Мешавината од бразилски, африкански и југоисточно азиски региони овозможуваат кафето да има силно тело и интензивен вкус на какао, зачини и житарки. Овој бленд е наменет за употреба на кафемати за домашна употреба.

Bristot
Espresso Pods - ESE патрони

-
-
25,00 ден. -12% попуст = 22,00 ден.

Совршената рамнотежа помеѓу бразилската арабика од Alta Mogiana и допирот со индиска робуста од регионот Parchment, овозможува да уживате во вистинско италијанско еспресо со ноти на темно чоколадо, карамела и лешник. Патронот е компатабилен на сите кафемати кои подржуваат ESE систем и POD еспресо кафемати.

Bristot
Decaffe 18x7 гр. патрони

18x7 гр. 18 патрони
Безкофеинско кафе
480,00 ден.

Бленд кој се состои од 80% најквалитетна арабика со потекло од Бразил и Ценрална Америка и 20% најквалитетна Индиска робуста, комбинација која Ви овозможува да добиете високо-квалитетно кафе без кофеин. Овој бленд е создаден за употреба во било кој дел од денот. Патронот е компатабилен на сите кафемати кои подржуваат ESE систем и POD еспресо кафемати.

Bristot
Cioccobon црно топло чоколадо 1000гр

1000 гр.
Црно топло чоколадо
890,00 ден.

Bristot Cioccobon црно топло чоколадо претставува спој на најдобрите какао зрна кои се користат за да му се даде на ова чоколадо уникатен и суптилен вкус со интензивна арома. Производот не содржи ГМО и не се добива од сировини кои содржат или потекнуваат од ГМО.

Подготовка: Во мал сад за варење додадете 25 гр. од чоколадниот прав и додајте 100-120 мл. млеко. Мешајте за да се изедначи смесата. Потоа на тивок оган мешајте се додека не се добие посакуваната густина.

Состав: шеќер, пченкарно брашно, какао во прав, арома, сол. Може да содржи траги од глутен.

Bristot
Cioccobon бело топло чоколадо 1000гр

1000 гр.
Бело топло чоколадо
990,00 ден.

Bristot Cioccobon бело топло чоколадо претставува спој на најдобрите какао зрна кои се користат со цел да му дадат на ова чоколадо уникатен и суптилен вкус со интензивна арома. Производот не содржи ГМО и не се добива од сировини кои содржат или потекнуваат од ГМО.

Подготовка: Во мал сад за варење додадете 25 гр. од чоколадниот прав и додајте 100-120 мл. млеко. Мешајте за да се изедначи смесата. Потоа на тивок оган мешајте се додека не се добие посакуваната густина.

Состав: шеќер, пченкарно брашно, какао путер во прав, обeзмастено млеко во прав, згуснувач Е412, стабилизатор Е450 антиоксиданси Е304, Е307, ароми, ванила, сол. Содржи млеко; може да содржи трагови на глутен.